Hill House by Andrew Maynard Architects at Melbourne
<

Hill House by Andrew Maynard Architects at Melbourne

The Hill House in Melbourne, Australia is an explicit example of the multiple sides of a design job. An unexpected make over idea changed the whole image of the regular town house. Owners of the dwell, a family of five including three young kids, requested the modern upgrade to their home with a condition of enjoying the healthy side of the sun; they asked for a sunny zone and a yard mostly acting as a shadowy shelter.

Designers at Andrew Maynard Architects came up with a solution to build a new structure on the rear boundary, the southern edge of the block, upon the footprint of what had been, until now, the backyard.  The cantilevered box above would protect from the summer sun while letting the winter sun in. Expected decision of the stairs was challenged with an outdoor slope as a little hiking adventure inside family’s own property. Hill House couldn’t be more fun!

 [Sources: Andrew Maynard ArchitectsPhotography by Nic Granleese and Andrew Maynard Architects]

Filed in: Architecture, Interiors Tags: , ,

Share your thoughts

  • Rainier Parra

    excelente!! 

2011-2013 © UrbanPeek All rights reserved, unless otherwise noted. I try my best to attribute images, videos, and quotes to their creators and original sources.Reproduction without explicit permission is prohibited - Cairo, Egypt.